Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 laska wanilii
- 300 g mleka, 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 110 g żółtek (ok. 7 sztuk), w temp. pokojowej
- 110 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6376.5 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Płynny budyń – 1200 ml
15 Min
Trifle z truskawkami
1 Std. 20 Min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 Min
Semifreddo zabajone
13hod.
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Crème pâtissière
2 Std. 35 Min
Krem kawowy
20 Min
Semifreddo kawowe
6sa 30 dk
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40min
Bita śmietana
10 Min