Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 laska wanilii
- 300 g mleka, 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 110 g żółtek (ok. 7 sztuk), w temp. pokojowej
- 110 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6376.5 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Sos holenderski
15min
Sos waniliowy
10 min
Panna cotta
3h 15min
Sos berneński
15min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Korzenny crème brulée
3h 30 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 Std. 30 Min
Sos cytrynowy
20 Min
Kawowy crème brûlée
2h 45 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min