
Urządzenia i Akcesoria
Krem angielski (Crème anglaise)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
1 Cały przepis
Składniki
-
laska wanilii1
-
mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej200 g
-
żółtek (ok. 7 sztuk), w temp. pokojowej110 g
-
cukru110 g
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Kalorie
1523 kcal /
6376.5 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
97 g
Węglowodany
131 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Pâte de fruits
2 godz. 20 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Sos berneński
15 min
Naleśniki à la Suzette
55 min