Ciasto orzechowe
TM6 TM5

Ciasto orzechowe

3.7 (28 ocen)

Składniki

  • 70 - 80 g orzechów, całych, mieszanych np. laskowych, włoskich, migdałów
  • 5 jajek, rozm. L (ok. 300 g)
  • 300 g cukru
  • 165 g miodu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 120 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 345 g mąki pszennej, typ 500
  • 110 g mąki orzechowej
  • skórkę otartą z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 130 g pasty orzechowej (patrz wskazówka)
  • cukier puder, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
934.9 kJ / 223.3 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
31.2 g
Tłuszcz
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
1.5 g
Sód
108.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy