Babeczki makowo-marcepanowe

Babeczki makowo-marcepanowe

3.9 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk

Składniki

Babeczki
  • 200 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
  • bułka tarta do oprószenia
  • 100 g maku
  • 130 g migdałów, ze skórką
  • 250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
  • 100 g mleka
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 50 g cukru
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z serka i białej czekolady
  • 150 g cukru
  • 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 502.9 kcal / 2104.1 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 44.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 213.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...