Urządzenia i Akcesoria
Babeczki makowo-marcepanowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki
-
200 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
-
bułka tarta do oprószenia
-
100 g maku
-
130 g migdałów, ze skórką
-
250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z serka i białej czekolady
-
150 g cukru
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
213.7 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
2104.1 kJ /
502.9 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
44.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bentō śniadaniowe
40 min
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Domowe lizaki
40 min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 godz. 25 min
Polewa czekoladowa
10 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 godz. 15 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min