
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki makowo-marcepanowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki
-
200 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
-
bułka tarta do oprószenia
-
100 g maku
-
130 g migdałów, ze skórką
-
250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z serka i białej czekolady
-
150 g cukru
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
502.9 kcal /
2104.1 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
44.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
213.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Mrożona kawa z malinami
10 min
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Lukier
2 godz.
Babeczki z awokado z lukrem pomarańczowym
1 godz.
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1 godz. 35 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Unicorn Latte
20 min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Bentō śniadaniowe
40 min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3 godz.