
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g wody plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
- 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 15 g drożdży świeżych pokruszonych
- 650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 120 g cukru
- 180 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 515 kcal / 2154 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 68 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min
Bułki z kminkiem
30 min
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 godz. 40 min
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.