Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
220 g wody plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
-
10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
120 g cukru
-
180 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
2154 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenny
1h 30min
Fougasse - chleb francuski
2h
Irlandzki chleb na sodzie
45min
Bułeczki mleczne bez mąki
45min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Chleb pełnoziarnisty na parze
2h
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Bułeczki jogurtowe
1h
Chleb orkiszowo-gryczany
1h 30min
Bułki grahamki
1h 5min
Słodkie weneckie bułki maślane
2h