Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol
- 400 g d'aubergine (1 grosse), en dés avec la peau
- 2 oignons, coupés en quatre
- 2 c. à café de sucre
- 1 c. à soupe de pâte de curry rouge
- 300 g de tomates, coupées en morceaux
- 100 g de pois chiches en conserve, égouttés
- du sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1165 kJ / 281 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Curry de lentilles aux épinards
40min
Lentilles corail et quinoa au curry
25min
Fenouil à l'orientale
15 min
Chili de pois chiches
45min
Mijoté d'aubergine
35min
Tajine d'aubergine au piment
30min
Curry rouge de courge, pois chiches et épinards
12h
Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)
30min
Aubergines tandoori
35min
Ratatouille aux lentilles
50min
Ratatouille d'aubergines aux pois chiches, semoule parfumée
1h
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1h 5min