![Tartare di manzo con salsa aromatica Tartare di manzo con salsa aromatica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7114B6CF-241A-4AAB-B681-3990784E6E4C/Derivates/28b7a87a-a094-4ced-8061-e5b2ae3a08e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla rossa di Tropea
- 30 g di olive taggiasche denocciolate
- 20 g di capperi sotto sale lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di pinoli sgusciati
- 400 g di filetto di manzo a pezzi di 3 cm circa
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1213.2 kJ / 295 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mojito
10min
Capesante gratinate
30 Min
Pesce spada alla vaniglia e pepe rosa
55 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 分钟
Tartare di manzo al pomodoro in emulsione
15 分钟
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1 Std.
Gazpacho prosciutto e melone
2sa 10 dk
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 Std.
Tartare al salmone
1 Std.
Salsa tartara
10min
Tartare di manzo, cipolla e pomodori secchi con salsa aïoli
1h 25min
Caipiroska alla fragola
10min