Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta sfoglia pronta
- 80 g di gherigli di noci
- 270 g di ricotta (vaccina o di capra), fresca, scolata
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- 2 pere Carmen, sbucciate e a fette sottili (300 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 godz.
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1 Std. 30 Min
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20 min
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 min
Quiche pere e gorgonzola
1h
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
1 Std. 5 Min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 Min