![Risotto Castelmagno e nocciole Risotto Castelmagno e nocciole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7743F2A-9C01-4BB4-892A-C0AA82263385/Derivates/e2cf8d61-a15d-4a2f-84e1-43becd01671c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Castelmagno a pezzi
- 50 g di nocciole pelate
- 30 g di scalogno a pezzi
- 20 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli
- 50 g di birra rossa
- 780 g di acqua calda (non bollente)
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g