Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane
- 300 g di funghi porcini freschi a tocchetti (1 cm circa)
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 949 kJ / 227 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porcini
50 dk
Vellutata di asparagi
45 dk
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55min
Zuppa di cipolle
1sa
Zuppa di patate e funghi
20 min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40 Min
Vellutata di funghi
50 dk
Zuppa montanara
1sa
Crema di funghi
20 min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 dk
Zuppa di funghi e paprika
30 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 dk