![Zuppa di porcini Zuppa di porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AEDA3A8F-24F1-4112-AC3F-F92C4CAC5EE2/Derivates/e0b3aec9-5285-4e34-b732-9ffeb5d91c77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi porcini freschi a tocchetti (1 cm circa)
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 949 kJ / 227 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e funghi
20min
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 Min
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45 Min
Minestra di vongole con maltagliati
1 Std. 30 Min
Vellutata di castagne con porcini
50 Min
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40min
Vellutata di porcini
50 Min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40min
Vellutata di funghi
50 Min
Crema di fagioli borlotti
35 Min
Zuppa di lenticchie
50 Min