Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 350 g de petits pois frais
- 100 g de feta, coupée en morceaux
- 250 g de ricotta
- 5 brins de menthe fraîche, hachés
- 10 tiges de ciboulette fraîche, ciselées
- ½ citron jaune non traité, zeste et jus
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pain de campagne, coupé en tranches
- 40 g de graines variées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1111.5 kJ / 264.5 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 454.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous au citron
5 Min
Pesto petits pois et ricotta
10 min
Crumble de truite fumée aux herbes
25min
Crumpets et saumon fumé tiède
1 Std. 20 Min
Houmous de petits pois et petits pains
3sa 10 dk
Cheesecake salé aux herbes et pistaches
2sa 30 dk
Tartinade poivron-pomme
25min
Pesto d'olive, chèvre et thym
15 min
Cheesecake concombre et citron
3h 20min
Cheesecake avocat, feta et pignons de pin
3 godz. 30 min
Tartinade de petits pois aux amandes
20 dk
Houmous de chou-fleur
35min