Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 spicchi di aglio
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 900 g di spalla di agnello, senza ossa
- 200 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 400 g di patate, pelate e a dadini (4 cm)
- 200 g di carote, pelate e a rondelle (5 mm)
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo al limone in salsa di sedano
35 Min
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 Min
Couscous con pollo, agnello e salsiccia piccante
1h 10min
Coniglio sottovuoto con patate viola
3 godz. 30 min
Blanquette di vitello
1 Std. 30 Min
Calamari con chorizo e fagioli a Cottura Lenta
5 godz. 30 min
Costolette di agnello al tamarindo e peperoncino
1h 10min
Insalata di riso, polpo e limone
1 Std. 30 Min
Riso con polpo
1h 10min
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Tiella di verdure a vapore
1 godz. 20 min
Sformatino di piselli su crema di peperoni e gambero rosso di Sicilia (di Antonio Lorenzon)
1 Std. 30 Min