Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato, in 4 pezzi (vedere consigli)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di vino bianco
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 70 g di peperone verde a tocchetti
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 4 - 5 pomodori maturi a pezzi
- 150 g di passata di pomodoro
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone e carciofi al Varoma
55 min.
Baccalà alla ligure
1h
Baccalà alla livornese
35min
Tegamini di cipolle e alici
1h
Baccalà gratinato
1h
Alici alla Reggina
45 min.
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min.
Baccalà, patate e funghi
45 min.
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà con peperoni cruschi
50 min.
Alici ripiene al Varoma
50 min.
Baccalà alla portoghese
1h 10 min.