Wersje kompatybilne
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g natives Olivenöl extra
- 70 g Zitronensaft, frisch gepresst, etwas mehr für die Garnelen
- 4 - 5 EL Schnittlauch, frisch, in Röllchen (5 mm)
- 1 EL Weißweinessig
- 1 EL Dijonsenf
- 1 Prise Zucker, fein
- ¾ TL Salz, etwas mehr für die Garnelen
- 2 - 3 reife Avocados, entkernt, geschält, in Stücken (ca. 300 g)
- 50 g Crème fraîche
- 40 g Wasser
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen, etwas mehr für die Garnelen
- 200 g Riesengarnelen, roh, geschält
- 150 g gemischter Blattsalat
- 200 g Räucherlachs, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2021 kJ / 484 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruschetta mit Tomate und Mozzarella
25 min
Garnelensalat mit Kiwi
15 min
Hähnchen mit warmem Kartoffelsalat
55 min
Spargel Bowl mit Lachs und Kräuteröl
1h 10min
Salat Nicoise
40min
Hendl-Spinat-Bowl mit Eiernudeln
45 min
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45 min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1 godz. 5 min
Crostini "Tricolore"
35 min
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Hendlfilet auf Blattsalat mit Senfdressing
40min
Lauwarmer Avocado-Ei-Aufstrich
20 min