Wersje kompatybilne
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g natives Olivenöl extra
- 70 g Zitronensaft, frisch gepresst, etwas mehr für die Garnelen
- 4 - 5 EL Schnittlauch, frisch, in Röllchen (5 mm)
- 1 EL Weißweinessig
- 1 EL Dijonsenf
- 1 Prise Zucker, fein
- ¾ TL Salz, etwas mehr für die Garnelen
- 2 - 3 reife Avocados, entkernt, geschält, in Stücken (ca. 300 g)
- 50 g Crème fraîche
- 40 g Wasser
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen, etwas mehr für die Garnelen
- 200 g Riesengarnelen, roh, geschält
- 150 g gemischter Blattsalat
- 200 g Räucherlachs, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2021 kJ / 484 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salat mit Speck und Apfel
20min
Lachstatar auf Avocadomus
15min
Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise
2 Std.
Sizilianischer Garnelensalat
40 Min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5min
Garnelensalat mit Kiwi
15min
Lauwarmer Fisolen-Rindfleisch-Salat
1 godz.
Kräutersaibling im Gemüsepackerl
50 min
Lachstatar mit Avocado und Ei
45min
Salat Nicoise
40 Min
Lauwarmer Avocado-Ei-Aufstrich
20min
Caesar Salad mit Huhn
50 min