Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme

Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme

4.2 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • natives Olivenöl extra
    60 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst etwas mehr für die Garnelen
    70 g
  • Schnittlauch, frisch in Röllchen (5 mm)
    4 - 5 EL
  • Weißweinessig
    1 EL
  • Dijonsenf
    1 EL
  • Zucker, fein
    1 Prise
  • Salz etwas mehr für die Garnelen
    ¾ TL
  • reife Avocados entkernt, geschält, in Stücken (ca. 300 g)
    2 - 3
  • Crème fraîche
    50 g
  • Wasser
    40 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen etwas mehr für die Garnelen
    2 Prisen
  • Riesengarnelen, roh, geschält
    200 g
  • gemischter Blattsalat
    150 g
  • Räucherlachs in Scheiben
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 484 kcal / 2021 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...