Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 4 Hendlhaxerl, mit Haut und Knochen (Ober- und Unterkeulen)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Rotwein, trocken
- 200 g Rohschinken, gewürfelt
-
Rapsöl
lub Kokosöl zum Einfetten - 400 g frische Champignons
- 300 g Rinderfond
- 2 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 1 Zweiglein Thymian, frisch
- 30 g Wasser
- 20 g Maisstärke
- Baguette zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 772 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 20367 mg
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Fiakergulasch
2h 15min
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2 Std. 25 Min
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50min
Hendl-Spinat-Bowl mit Eiernudeln
45min
Salzburger Bierfleisch
6h 50min
Boef Stroganoff
50min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 Std.
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 godz. 5 min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 λεπτ.
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min