Riso patate e cozze
TM5

Riso patate e cozze

2.9 (40 ocen)

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 200 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 800 g di cozze pulite
  • 750 g di acqua
  • 350 g di riso Carnaroli
  • 500 g di patate, pelate e a fettine sottili (0.5 cm)
  • 200 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
  • 1 cipolla a striscioline
  • pepe bianco macinato, a piacere
  • Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2636 kJ / 630 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
65.4 g
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy