Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 200 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 800 g di cozze pulite
- 750 g di acqua
- 350 g di riso Carnaroli
- 500 g di patate, pelate e a fettine sottili (0.5 cm)
- 200 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
- 1 cipolla a striscioline
- pepe bianco macinato, a piacere
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2636 kJ / 630 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Pasta integrale fagioli e cozze
1h
Risotto gamberi e carciofi
30min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5 min.
Tiella barese
1h
Friselle cozze e polpo
30min
Ditalini polpo e cozze
1h 10 min.
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Riso ai frutti di mare
1 Std. 40 Min
Ragù alla barese
4h
Risotto alla pescatora
35min
Spaghetti cozze e limone
55 min.
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min