Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di bocconcini di carne di maiale (1x2 cm)
- 150 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (1x2 cm)
- 150 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (1x2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 100 g di vino bianco secco
- 450 g di passata di pomodoro
- 5 foglie di basilico fresche
- 1 pizzico di zucchero
Riso e piselli
- 200 g di piselli surgelati
- 400 g di riso Carnaroli
Salsiccia
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 salsicce di maiale
- 2 uova sode a fettine
- 2 uova
- 50 g di provola a tocchetti
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 50 g di provola a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2290.2 kJ / 547.4 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
Alternatywne przepisy
Pastiera
15h
Pasta patate e provola
55 Min
Pasta e patate con provola
1h
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Tortano speck e fontina
2sa
Lagane e ceci
1h
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Pizzette fritte
1 Std. 55 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Casatiello sugna e pepe
2h 30min