![Sartù di riso Sartù di riso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8262d4c1-98f7-4312-b441-5d4e76211245/Derivates/ba17a839-564e-4777-89b6-11841051937c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di bocconcini di carne di maiale (1x2 cm)
- 150 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (1x2 cm)
- 150 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (1x2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 100 g di vino bianco secco
- 450 g di passata di pomodoro
- 5 foglie di basilico fresche
- 1 pizzico di zucchero
Riso e piselli
- 200 g di piselli surgelati
- 400 g di riso Carnaroli
Salsiccia
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 salsicce di maiale
- 2 uova sode a fettine
- 2 uova
- 50 g di provola a tocchetti
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 50 g di provola a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2290.2 kJ / 547.4 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Lasagne alla napoletana con polpettine
1 Std. 40 Min
Gattò di patate
1h 30min
Gattò di patate
1h 30min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Tortano speck e fontina
2h
Panini napoletani
5h 20min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Pasta e fagioli alla napoletana
40p
Pasta e patate con provola
1h