Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di pecorino
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino
- acqua q.b. per raggiungere i 750 g
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2138 kJ / 511 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40min
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Riso patate e cozze
1 godz.
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Penne con le cozze
1 godz.
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45min
Cavatelli ai frutti di mare
1 godz.
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20min
Pasta risottata alle vongole
1 godz.