Maccheroni al forno con sugo e polpettine

Maccheroni al forno con sugo e polpettine

4.4 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Polpettine
  • di pane tipo pugliese, secco a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di latte intero
    50 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di pecorino a pezzi (2-3 cm)
    130 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½ - 1
  • di carne trita di manzo
    200 g
  • di carne trita di maiale
    200 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    1 cucchiaino
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa di pomodoro
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla
    30 g
  • di concentrato di pomodoro
    1 cucchiaio
  • di passata di pomodoro
    500 g
    500 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    1 cucchiaino
  • di pasta secca tipo maccheroni
    650 g
Preparazione
  • di burro
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 478 kcal / 2000 kJ
Białko 26.7 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 69.4 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...