Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpettine
- 100 g di pane tipo pugliese, secco a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di latte intero
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 130 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- ½ - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 200 g di carne trita di manzo
- 200 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
- olio extravergine di oliva q.b.
Salsa di pomodoro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
-
500
g di passata di pomodoro
lub 500 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
- 650 g di pasta secca tipo maccheroni
Preparazione
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne classiche
2h
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30min
Sedanini al forno alla mediterranea
45min
Bucatini all'amatriciana
45min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Pasta al forno veloce
45min
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1 godz. 45 min
Gnocchi alla sorrentina
1h 25min
Pasta al forno classica
1h 30min
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min