Ravioli con ripieno di pesce

Ravioli con ripieno di pesce

4.7 52 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 - 3 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di filetti di pesce bianco a cubetti (branzino, orata, rana pescatrice)
    150 g
  • di vino bianco
    30 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di pepe + q.b.
    1 pizzico
  • di patate a cubetti (1-2 cm)
    150 g
  • uovo
    1
  • di pangrattato
    30 - 50 g
Pasta
  • di farina
    300 g
  • di farina di semola di grano duro + q.b.
    100 g
  • uova
    4
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
Preparazione
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di cipolla a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di zucchine a cubetti (1-2 cm)
    100 g
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 - 3 rametti
  • di pomodorini ciliegia a metà
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe
    1 pizzico
  • di gamberetti freschi sgusciati
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 700 kcal / 2929 kJ
Białko 33.6 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 86.9 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...