![Funghi sott'olio con peperoncini e menta Funghi sott'olio con peperoncini e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/98962_0-463-1417-1417.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di funghi pleurotus mondati, lavati e a fette
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di aceto di vino bianco
- 2 spicchi di aglio
- 2 peperoncini piccanti
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 grani di pepe nero
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 0.5 vasetto
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Fave al guanciale
35min
Tortino di cardi alla fiorentina
1 Std. 30 Min
"Scafata" viterbese
1 godz. 50 min
Carciofi in agrodolce
30min
Funghetti sott'olio
721 godz.
Melanzane e zucchine marinate
1h 35 min
Carciofi ripieni
50min
Carciofini sott'olio
721h 20min
Funghi champignon ripieni
1 Std. 5 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 Std. 30 Min