Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di funghi pleurotus mondati, lavati e a fette
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di aceto di vino bianco
- 2 spicchi di aglio
- 2 peperoncini piccanti
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 grani di pepe nero
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 0.5 vasetto
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Funghetti sott'olio
721h
Peoci gratinati
1sa
Confettura di peperoncini piccanti
35 dk
Champignon ripieni al forno
1sa
Carciofi ripieni
50 dk
Patè di peperoncini
30 Min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25 min
Pardulas
8 godz. 40 min
Carciofini sott'olio
721h 30min
Totani ripieni su crema di fave
1sa 30 dk
Funghi champignon ripieni
1 godz. 5 min