![Lagane e ceci Lagane e ceci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e20531d6-fbfb-4a2c-852d-08a6a9046105/Derivates/f20090dd-7736-4650-83cd-6addbab10720.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lagane
- 300 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- farina di semola di grano duro q.b. per infarinare
Sugo di ceci
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di pomodori senza semi e buccia, a cubetti
- 500 g di ceci bianchi lessi ben scolati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Lagane, ceci e vongole
30 Min
Pasta e piselli
35 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Pizza di scarola
3h 30 min
Pastiera napoletana
15 Std.
Lagane e ceci in purea
1h 20min
Pasta e patate con provola
1 Std.
Pasta patate e provola
55 Min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Pasta e ceci
40 Min
Pasta e lenticchie
50min