Quiche de pomme de terre et poireaux

Quiche de pomme de terre et poireaux

4.2 590 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 parts

Składniki

  • 60 g de gruyère coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 300 g de pommes de terre coupées en rondelles (1 cm)
  • 300 g de blancs de poireau émincés en rondelles fines
  • 500 g d'eau
  • 3 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café d'huile de tournesol
  • 35 g d'échalotes
  • 1 c. à café de margarine végétale allégée 60 %
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 œufs moyens (53-63 g)
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs
  • 155 g de lait écrémé
  • 1 c. à café de noix de muscade fraîchement râpée à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 1022.9 kJ / 244.3 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...