Urządzenia i Akcesoria
Kamut Salad with Spicy Lemon Vinaigrette
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
6 portions
Składniki
-
kamut grains9 oz
-
water to soak
Dressing
-
fennel seeds1 tsp
-
dried red pepper flakes1 tsp
-
salt½ tsp
-
black peppercorns½ tsp
-
extra virgin olive oil2 ½ oz
-
lemon juice2 oz
-
red onions thinly sliced half-moons4 oz
-
capers rinsed2 tbsp
Salad
-
water60 oz
-
salt1 tsp
-
kale stems removed, cut into pieces (1 in.)4 oz
-
broccoli florets10 oz
-
fresh mixed herbs to garnish (parsley, mint, cilantro, basil)
-
lemon in wedges1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
772 mg
Białko
6 g
Kalorie
1046 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2 godz. 35 min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1 godz. 20 min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Green Tea Salmon with Asian Slaw
1 godz. 20 min
Crunchy Granola
2 godz.
Eggplant and Almond Dip
20 min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 godz. 5 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Mediterranean Farro Salad
1 godz. 35 min
Fish Tacos
45 min
Vegetarian Chili
50 min
Chopped Asian Salad
20 min