Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz kamut grains
- water, to soak
Dressing
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp red pepper flakes
- ½ tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 2 ½ oz extra virgin olive oil
- 2 oz lemon juice
- 4 oz red onions, thinly sliced half-moons
- 2 tbsp capers, rinsed
Salad
- 60 oz water
- 1 tsp salt
- 4 oz kale, stems removed, cut into pieces (1 in.)
- 10 oz broccoli florets
- fresh mixed herbs, to garnish (parsley, mint, cilantro, basil)
- 1 lemon, in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 772 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Texas Coleslaw
15 Min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Tomatillo Avocado Guacamole
10 min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 min
Chopped Asian Salad
20min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20min