Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 20 g de beurre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche légère
- 2 brins d'aneth frais, ciselés
- 4 œufs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 783 kJ / 188.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40min
Œufs cocotte à la florentine
50 Min
Œufs brouillés aux asperges et au bacon
40min
Œufs cocotte à l'estragon, bacon et noisettes
25 min
Œufs cocotte aux cèpes
35 Min
Œufs mollets à la dijonnaise
25 min
Camembert rôti au Varoma
30min
Œuf cocotte aux champignons et lardons, purée de carotte
1 godz. 15 min
Œufs mollets en robe de noix
30min
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
20min
Œufs cocote à l'oseille
40min