Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de mimolette
- 500 g d'eau
- 800 g de poireaux, en tronçons de 8 cm
- 40 g de beurre
- 40 g de farine
- du sel
- du poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 150 g de jambon cru fumé, en tranches coupées en 2
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1724 kJ / 415 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Endives au jambon
1h 15min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 Std. 10 Min
Courgette au jambon
1 Std.
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 Std.
Poulet aux endives à la crème de maroilles
30 Min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1 Std.
Quiche endive, moutarde et camembert
1 Std. 30 Min
Quiche à l'endive et au lard
1h 15min
Tartiflette aux courgettes
55min