Gratin de poireaux, jambon et mimolette
TM6 TM5 TM31

Gratin de poireaux, jambon et mimolette

4.3 ( 75 ocen )

Składniki

  • 100 g de mimolette
  • 500 g d'eau
  • 800 g de poireaux en tronçons de 8 cm
  • 40 g de beurre
  • 40 g de farine
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 pincées de noix de muscade en poudre
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 150 g de jambon cru fumé, en tranches coupées en 2

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
415 kcal / 1724 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
16 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy