Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g blanched almonds
- 220 g unsalted butter, soft
- 220 g caster sugar
- 270 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 9 plums, halved, stone removed
- 2 Tbsp flaked almonds
- 1 Tbsp apricot jam
- 1 Tbsp water, boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
Alternatywne przepisy
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Seedy Marmalade Flapjacks
40 min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Applesauce Cake
1sa 15 dk
Apple cake
1 Std.
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 Std. 10 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min