Raspberry Oatmeal Breakfast Cake

Raspberry Oatmeal Breakfast Cake

3.8 111 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
9 portions

Składniki

  • unsalted butter for greasing
  • plain flour plus extra for dusting
    150 g
  • wholemeal flour
    50 g
  • porridge oats
    75 g
  • caster sugar to taste (see tip)
    75 - 125 g
  • baking powder
    2 tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • skimmed milk
    170 g
  • fat-free plain yoghurt
    50 g
  • large egg
    1
  • cornflour
    2 Tbsp
  • fresh raspberries
    175 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 199 kcal / 844 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 36.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...