Wersje kompatybilne
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g light brown sugar
- 60 g Greek yoghurt
- 1 lemon, zest only and 30 g juice
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 200 g ground almonds
- 200 g polenta
- 3 medium eggs
- 100 g fresh strawberries, hulled, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
- 100 g nectarines, stoned, 50 g diced (0.5 cm), 50 g finely sliced
- 150 g crème fraîche, for serving
- Wartości odżywcze
- na 8 portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
Alternatywne przepisy
Coconut cake
1h 20 min
Pear and Walnut Cake
1h 35 min
Carrot and Apple Cake
1h 30min
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Persian Love Cake
1h 15 min
Polenta Cake
1h
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2h 35 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Apple Crumble Cake
1h 10min
Carrot Cake
2h 30 min