![Cinnamon Rice Pudding Cake Cinnamon Rice Pudding Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a13a34101d9da693b301023c59b669d4/Derivates/c10a01ac0129eb0af4e3848e2074397376493d7e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g mixed whole nuts (e.g. almonds, cashews, walnuts, hazelnuts)
- 80 g rolled oats (see tip)
- 80 g pitted dates
- 40 g coconut oil
Filling
- 200 g pitted dates
- 1400 g water, plus extra for soaking gelatine
- 250 g white short grain rice
- 270 g soy cream
- 1 cinnamon stick
- 1 pinch fine sea salt
- 8 gelatine leaves
- 1 - 2 tsp ground cinnamon, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1138.5 kJ / 272.1 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 36.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Veggie Rolls
45min
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM6)
3h 40min
Courgette and Cocoa Cake
24h
Nectarine Poppy Seed Muffins
40 Min
Camille Carrot and Almond Cakes
1sa 35 dk
Tear and Share Snail Bread
2 Std. 45 Min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Vegan Mango and Coconut Panna Cotta with Oat Crumble
2h 40min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1 Std. 5 Min
Raspberry and Coconut Cake
1 Std. 50 Min
Chocolate Beetroot Cake
2 Std. 20 Min