Cinnamon Rice Pudding Cake
TM6 TM5 TM31

Cinnamon Rice Pudding Cake

4.4 (5 ocen)

Składniki

Base

  • 100 g mixed whole nuts (e.g. almonds, cashews, walnuts, hazelnuts)
  • 80 g rolled oats (see tip)
  • 80 g pitted dates
  • 40 g coconut oil

Filling

  • 200 g pitted dates
  • 1400 g water, plus extra for soaking gelatine
  • 250 g white short grain rice
  • 270 g soy cream
  • 1 cinnamon stick
  • 1 pinch fine sea salt
  • 8 gelatine leaves
  • 1 - 2 tsp ground cinnamon, to taste

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1138.5 kJ / 272.1 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
42.5 g
Tłuszcz
9.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
3.3 g
Sód
36.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy