Urządzenia i Akcesoria
Cinnamon Rice Pudding Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Base
-
mixed whole nuts (e.g. almonds, cashews, walnuts, hazelnuts)100 g
-
rolled oats (see tip)80 g
-
pitted dates80 g
-
coconut oil40 g
Filling
-
pitted dates200 g
-
water plus extra for soaking gelatine1400 g
-
white short grain rice250 g
-
soy cream270 g
-
cinnamon stick1
-
fine sea salt1 pinch
-
gelatine leaves8
-
ground cinnamon to taste1 - 2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
36.3 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1138.5 kJ /
272.1 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min
Gluten-free Blondies
1h 20min
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
1h
Couscous Cake with Fruit
1h 50min
Polenta Cake
1h
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2h 15min
Banana Peel Cookies
1h 30min
Apple Pâtes de Fruits
6h 15min
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min
Smooth Peanut Butter
5min
Carrot Cake
2h 30min
Classic Banana Bread
1h 25min