Urządzenia i Akcesoria
Cinnamon Rice Pudding Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Base
-
mixed whole nuts (e.g. almonds, cashews, walnuts, hazelnuts)100 g
-
rolled oats (see tip)80 g
-
pitted dates80 g
-
coconut oil40 g
Filling
-
pitted dates200 g
-
water plus extra for soaking gelatine1400 g
-
white short grain rice250 g
-
soy cream270 g
-
cinnamon stick1
-
fine sea salt1 pinch
-
gelatine leaves8
-
ground cinnamon to taste1 - 2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
36.3 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1138.5 kJ /
272.1 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sugar Free Banana Bread
1 Std. 15 Min
Date and Nut Balls
20 Min
Number Cake
2 Std.
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 Std. 15 Min
Soya Milk Bread Rolls
2 Std. 20 Min
Almond Ice Cream (No Added Sugar)
10 Std. 45 Min
Banana and Pear Crumble
30 Min
Roast Carrot Butter
1 Std.
Chewy Pistachio Biscuits
45 Min
Quinoa and Chia Chips
45 Min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1 Std.
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1 Std.