Urządzenia i Akcesoria
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 pieces
Składniki
-
pears ripe, peeled, quartered, cored (approx. 6 pears)1000 g
-
lemon juice3 Tbsp
-
hazelnuts, with skin200 g
-
dark chocolate small pieces or callets200 g
-
unsalted butter diced250 g
-
caster sugar250 g
-
large eggs4
-
fine sea salt1 pinch
-
vanilla pod seeds only1
-
milk50 g
-
self-raising flour180 g
-
cocoa powder20 g
-
baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7 g
Kalorie
1737 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEARS
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Mango Swiss Roll
40min
Carrot Cake
2h 30min
Carrot Cake Cupcakes
1h 20min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Apple Cake
1h
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Courgette and Pine Nut Cake
50min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35min