
Urządzenia i Akcesoria
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 pieces
Składniki
-
pears ripe, peeled, quartered, cored (approx. 6 pears)1000 g
-
lemon juice3 Tbsp
-
hazelnuts, with skin200 g
-
dark chocolate small pieces or callets200 g
-
unsalted butter diced250 g
-
caster sugar250 g
-
large eggs4
-
fine sea salt1 pinch
-
vanilla pod seeds only1
-
milk50 g
-
self-raising flour180 g
-
cocoa powder20 g
-
baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
415 kcal /
1737 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEARS
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia