Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pears, ripe, peeled, quartered, cored (approx. 6 pears)
- 3 Tbsp lemon juice
- 200 g hazelnuts, with skin
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 250 g unsalted butter, diced
- 250 g caster sugar
- 4 large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 1 vanilla pod, seeds only
- 50 g milk
- 180 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
- 1 tsp baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Apple cake
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min