Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g unsalted butter, soft
- 200 g light brown muscovado sugar
- 4 - 5 plums, halved, stone removed then cut in wedges (5 mm), approx. 340 g prepped weight
- 200 g fresh blackberries
- 400 g caster sugar
- 2 medium eggs
- 2 tsp vanilla extract
- 300 g plain flour
- 350 g milk
- 3 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3510 kJ / 838 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 290.1 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Orange Burst Biscuits
2 godz. 10 min
Strawberry Olive Oil Cake
1 godz. 35 min
Rhubarb Vanilla Flan
50min
Apple cake
1 godz.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Chocolate and Pear Cake
1 godz. 30 min
Steamed Apple and Ginger Cake
1 godz. 10 min
Almond Honey Semolina Cake
1 godz.
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Lemon Tiramisu
6 Std. 25 Min
Carrot Cake
2 godz. 30 min