Urządzenia i Akcesoria
Plum Lattice Tart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
granulated sugar100 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing200 g
-
plain flour370 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
Filling
-
plums halved, stone removed800 g
-
granulated sugar60 g
-
unsalted butter20 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground cloves¼ tsp
Assembly
-
milk for brushing/glazing1 Tbsp
-
icing sugar for dusting2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6 g
Kalorie
2135 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
67.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 godz.
Apple and Blackcurrant Pie
2 godz.
Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo
1 godz. 30 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Apple Cake
1 godz.
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Dill and feta flatbread
1 godz. 20 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.