Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g granulated sugar
- 200 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 370 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 800 g plums halved, stone removed
- 60 g granulated sugar
- 20 g unsalted butter
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground cloves
Assembly
- 1 Tbsp milk, for brushing/glazing
- 2 tsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2135 kJ / 510 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Butternut Squash Roulade
2h
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 Std. 30 Min
Seafood Salad; Saffron and Burrata Risotto; Chocolate Lava Cakes
1 Std. 15 Min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 Min
Parmesan Herb Madeleines
1h
Pistachio Almond Twists
45 Min
Rhubarb Vanilla Flan
50 Min
Red Grape and Olive Oil Cake
1 Std. 40 Min
Mincemeat and Almond Tart
2h 15 min
Chocolate mousse
3h 20 min.
Tiramisu
5h 20 min
Profiteroles
2h 15 min