Urządzenia i Akcesoria
Lemon, Lime and Ginger Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
8 slices
Składniki
-
gingernut biscuits250 g
-
unsalted butter cut in pieces85 g
-
freshly squeezed lemon juice80 g
-
lime juice, freshly squeezed80 g
-
stem ginger in syrup syrup and some ginger cut in small pieces for garnishing50 g
-
condensed milk395 g
-
double cream400 g
-
lemon zest only, for garnishing1
-
lime zest only, for garnishing1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
190 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
2672.8 kJ /
642 kcal
Tłuszcz
44.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
27 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Toffee Puddings
1 h
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 h
Mincemeat Crumble Cake
1 h 15 min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 h 35 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 h
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 h 10 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 h 40 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 h 45 min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2 h 15 min
Coffee and Walnut Cake
1 h 10 min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 h 10 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 h 50 min