![Lemon, Lime and Ginger Tart Lemon, Lime and Ginger Tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30b6ffa2-1cc2-402e-985e-65227c2f1224/Derivates/58979c64-0e43-4e40-a0b8-d2b8ac7309cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g gingernut biscuits
- 85 g unsalted butter, cut in pieces
- 80 g freshly squeezed lemon juice
- 80 g lime juice, freshly squeezed
- 50 g stem ginger in syrup, syrup and some ginger cut in small pieces for garnishing
- 395 g condensed milk
- 400 g double cream
- 1 lemon, zest only, for garnishing
- 1 lime, zest only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2672.8 kJ / 642 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 190 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry Bavarois
6 Std.
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 Std.
Brioche Berry Pudding
1 Std.
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Summer Pudding
8 Std. 30 Min
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 godz. 50 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Guinness® Bread
1 Std. 45 Min
Cranberry and Clementine Cookie
25min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h