Urządzenia i Akcesoria
Raspberry and Coconut Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 slices
Składniki
Coconut Sponge
-
coconut oil100 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing100 g
-
caster sugar180 g
-
self-raising flour300 g
-
desiccated coconut40 g
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
large eggs4
Coconut Buttercream Icing
-
unsalted butter soft100 g
-
coconut cream100 g
-
icing sugar400 g
Assembly and Garnish
-
raspberry jam250 g
-
fresh raspberries for garnish150 g
-
2 Tbsp desiccated coconut, lightly toasted, for garnishingflaked coconut lightly toasted, for garnishing2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5.4 g
Kalorie
2588 kJ /
619 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
83.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Carrot and Apple Cake
1h 30min
Chocolate Fudge Cake
1h
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Red Velvet Cake
1h 20min
Raspberry Peach Crumb Cake
2h
Peanut Butter and Cookies Cake
1h 15min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6h
Cappuccino Cake
2h
Chocolate Chip Cake
1h 30min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35min
Carrot Cake
2h 30min