![Raspberry and Coconut Cake Raspberry and Coconut Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ECFDF17-4848-49F9-89E4-60C73A8D10B6/Derivates/7E0A5793-8F56-4DF3-BD00-5CFF256C88C7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Sponge
- 100 g coconut oil
- 100 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 180 g caster sugar
- 300 g self-raising flour
- 40 g desiccated coconut
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 4 large eggs
Coconut Buttercream Icing
- 100 g unsalted butter, soft
- 100 g coconut cream
- 400 g icing sugar
Assembly and Garnish
- 250 g raspberry jam
- 150 g fresh raspberries, for garnish
-
2
Tbsp flaked coconut, lightly toasted, for garnishing
lub 2 Tbsp desiccated coconut, lightly toasted, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2588 kJ / 619 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 83.4 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 Min
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55min
Brownies
50min
Pineapple Vanilla Ice Lollies
6h 20min
Mini Egg Cupcakes
1 Std.
Gingerbread People
1h 30min
Carrot Cake Cupcakes
1 Std. 20 Min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 Std.
Pistachio Cupcakes
40min
Carrot Cake
2h 30min
Red Velvet Cake
1 Std. 20 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min