Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion, quartered
- 30 g rapeseed oil
- 70 g bacon lardons (1-2 cm)
- 400 g venison, diced (2 cm)
- 100 g carrots, sliced (2 cm)
- 100 g celeriac, cut in pieces (2 cm)
- 70 g leeks, sliced (1 cm)
- 350 g potatoes, diced (2 cm)
- 50 g tomato purée
- 400 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 Tbsp grated lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp caraway seeds
-
1
tsp fresh marjoram, leaves only
lub 1 tsp fresh thyme, leaves only - 1 tsp hot paprika
- 150 g green peppers, cut in strips (0.5 cm)
- 150 g red peppers, cut in strips (0.5 cm)
- ground cayenne pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
Alternatywne przepisy
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30 min
Allergen-friendly Mushroom Risotto
1h 20min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Beef Stew with Mashed Potatoes
1h 30 min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1h 50min
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Pollock and Coriander Fishcakes with Savoy Rice
1h 50min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Whole Steamed Chicken with Spicy Cajun Rub
1h 25 min
Beef and Ale Stew
2 godz. 20 min