Urządzenia i Akcesoria
Christmas Gingerbread (Poland)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 slices
Składniki
Cake
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing80 g
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
runny honey200 g
-
gingerbread seasoning to taste (see tip)1 ½ - 2 tsp
-
medium eggs3
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
cherries in syrup, pitted200 g
Icing
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets80 g
-
unsalted butter diced60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4.9 g
Kalorie
1546 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
51.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Oaty Cookies with Wholemeal Flour and Honey
45 min
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Strawberry White Chocolate Cookies
50 min
Chocolate and Pear Cake
1 godz. 30 min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1 godz. 20 min
Marzipan Balls
25 min
Nectarine Poppy Seed Muffins
40 min
Pink Salad
10 min
Raspberry and Pistachio Muffins
55 min
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35 min
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min