![Christmas Gingerbread (Poland) Christmas Gingerbread (Poland)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9FF703C8-0446-4040-B02F-21AF8CDF65E8/Derivates/3FA3CAB4-8FDF-486C-9747-1581F0C51272.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 80 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g runny honey
- 1 ½ - 2 tsp gingerbread seasoning, to taste (see tip)
- 3 medium eggs
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 200 g cherries in syrup, pitted
Icing
- 80 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 60 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1546 kJ / 369 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Red Berry Cheesecakes in Jars
4 Std.
Bramley Apple Shortcake
1 Std. 20 Min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Ginger Honey Cakes with Mandarin Slice
1 godz.
Gingerbread Chocolate Cake
4 Std. 30 Min
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6h
Cappuccino Cake
2 godz.
Cheese Straws
30 min
Mango Swiss Roll
40 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1h 10min