Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau
- ½ sachet de levure boulangère sèche
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 80 g de fromage blanc, 0% m.g.
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- du sel
- 5 c. à soupe de coulis de tomates
- 1 belle tomate, en fines rondelles
- 3 beaux champignons de Paris frais, en lamelles
- 100 g de jambon blanc, en chiffonnade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 463 kJ / 109 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30 min
Pizza aux courgettes, chèvre et jambon de pays
1h 45min
Tarte fine feuilletée à la tomate
50min
Quiches printanières au saumon
2 Std. 10 Min
Pizza quatre fromages
1h 40min
Pizza aux légumes
1h 30min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 min
Pizza poulet-curry-ananas
1h 45min
Pizza jambon-champignons
1h 35min
Burger de pomme de terre
45 min
Flammenküche au poireau
1h 40min
Flammekueche alsacienne
30 min