
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po azjatycku z migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
wina ryżowego2 łyżki
-
sosu sojowego jasnego2 łyżki
-
sosu sojowego2 łyżki
-
oleju sezamowego2 łyżeczki
-
mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1 x 5 cm)600 - 700 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
migdałów, ze skórką80 g
-
wody400 g
-
różyczek brokułu200 g
-
różyczek kalafiora200 g
-
marchewki pokrojonej w słupki80 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
-
białej kapusty posiekanej200 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka, przekrojonego na pół150 g
-
cebuli dymki (2-3 szt.), pokrojonej na 2 cm kawałki50 - 60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.9 kcal /
2044.9 kJ
Białko
29.8 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tajskie curry z kurczaka z ryżem
40 min
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1 godz.
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Curry z wołowiną
45 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min