
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
łyżki wina ryżowego
lub 2 łyżki sake -
2
łyżki sosu sojowego jasnego
lub 2 łyżki sosu sojowego słodkiego ketjap manis - 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 600 - 700 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1 x 5 cm)
- 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 80 g migdałów, ze skórką
- 400 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- 200 g różyczek kalafiora
- 80 g marchewki pokrojonej w słupki
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
200
g białej kapusty posiekanej
lub 200 g kapusty pekińskiej pokrojonej na 4 cm kawałki -
150
g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka, przekrojonego na pół
lub 150 g zielonego groszku, mrożonego - 50 - 60 g cebuli dymki (2-3 szt.), pokrojonej na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 486.9 kcal / 2044.9 kJ
- Białko
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 6.7 g