Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po azjatycku z migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
2 łyżki sake2 łyżki wina ryżowego
-
2 łyżki sosu sojowego, słodkiego ketjap manis2 łyżki sosu sojowego jasnego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 łyżeczki oleju sezamowego
-
600 - 700 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1 x 5 cm)
-
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
80 g migdałów, ze skórką
-
400 g wody
-
200 g różyczek brokułu
-
200 g różyczek kalafiora
-
80 g marchewki pokrojonej w słupki
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 4 cm kawałki200 g białej kapusty posiekanej
-
150 g zielonego groszku, mrożonego150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka, przekrojonego na pół
-
50 - 60 g cebuli dymki (2-3 szt.), pokrojonej na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.8 g
Kalorie
2044.9 kJ /
486.9 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
6.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Curry z wołowiną
45 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min