Kurczak po azjatycku z migdałami

Kurczak po azjatycku z migdałami

3.4 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 2 łyżki wina ryżowego
    2 łyżki sake
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
    2 łyżki sosu sojowego, słodkiego ketjap manis
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 600 - 700 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1 x 5 cm)
  • 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 80 g migdałów, ze skórką
  • 400 g wody
  • 200 g różyczek brokułu
  • 200 g różyczek kalafiora
  • 80 g marchewki pokrojonej w słupki
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • 200 g białej kapusty posiekanej
    200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka, przekrojonego na pół
    150 g zielonego groszku, mrożonego
  • 50 - 60 g cebuli dymki (2-3 szt.), pokrojonej na 2 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 29.8 g
Kalorie 2044.9 kJ / 486.9 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...