Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 450 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 15 g oleju rzepakowego
- 500 g polędwicy wołowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 30 g serka kremowego, śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 20 - 30 g musztardy Dijon
- 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1097 kJ / 262 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Schab z kiszoną kapustą
50min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 Std. 55 Min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min