Wołowina z pieczarkami

Wołowina z pieczarkami

3.6 170 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 450 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 500 g polędwicy wołowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 30 g serka kremowego śmietankowego
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 20 - 30 g musztardy Dijon
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 262 kcal / 1097 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...