Wołowina z pieczarkami
TM5 TM6

Wołowina z pieczarkami

3.6 (151 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 450 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 500 g polędwicy wołowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 30 g serka kremowego, śmietankowego
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 20 - 30 g musztardy Dijon
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1097 kJ / 262 kcal
Białko
30.8 g
Węglowodany
9.9 g
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy