Urządzenia i Akcesoria
Wołowina z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
450 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
15 g oleju rzepakowego
-
500 g polędwicy wołowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
30 g serka kremowego śmietankowego
-
60 g jogurtu naturalnego
-
20 - 30 g musztardy Dijon
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.8 g
Kalorie
1097 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Schab z kiszoną kapustą
50min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1h 45min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Pilaw z porem i indykiem
30min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min