Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 450 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 15 g oleju rzepakowego
- 500 g polędwicy wołowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 30 g serka kremowego, śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 20 - 30 g musztardy Dijon
- 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1097 kJ / 262 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1 godz. 45 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min