Urządzenia i Akcesoria
Rosół na wołowinie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
1 cebula (80-100 g), przekrojona na pół
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
450 - 500 g mięsa wołowego z kością, np. szpondru, pokrojonego na 5-7 cm kawałki
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 owoce jałowca
-
2 goździki
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
1 - 2 grzyby, suszone
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora pokrojonego na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej w plastry
-
1600 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.1 g
Kalorie
478 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Rosół drobiowy
2 godz. 15 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35 min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.