
Urządzenia i Akcesoria
Rosół na wołowinie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
cebula (80-100 g), przekrojona na pół1
-
natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji5 gałązek
-
mięsa wołowego z kością, np. szpondru, pokrojonego na 5-7 cm kawałki450 - 500 g
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
ziarna ziela angielskiego4
-
liście laurowe, suszone2
-
owoce jałowca2
-
goździki2
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
grzyby, suszone1 - 2
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
pora pokrojonego na kawałki40 g
-
marchewki pokrojonej w plastry60 g
-
wody1600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
114 kcal /
478 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 30 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Rosół drobiowy
2 godz. 15 min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min