
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po myśliwsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 5 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 6-7 cm kawałki
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
150 g pieczarek przekrojonych na pół
-
230 - 240 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
150 - 200 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482 kcal /
2020 kJ
Białko
29.3 g
Tłuszcz
33.4 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jambalaya
1 godz.
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Kurczak Marengo
55 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min