
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po myśliwsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach pokrojonego na 3-4 cm kawałki100 g
-
selera naciowego pokrojonego w 5 mm plastry50 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 6-7 cm kawałki500 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
pieczarek przekrojonych na pół150 g
-
krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy230 - 240 g
-
rozmarynu, świeżego1 gałązka
-
liście laurowe, suszone2
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 płaska łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy150 - 200 g
-
czarnych oliwek, bez pestek50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482 kcal /
2020 kJ
Białko
29.3 g
Tłuszcz
33.4 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska