
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
250 g ryżu długoziarnistego (o czasie gotowania 12-16 min)
-
2 jajka
-
120 g marchewki pokrojonej w małą kostkę
-
280 g cukinii pokrojonej w małą kostkę
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 g tuńczyka, w oleju z puszki (waga z zalewą), odsączonego
-
100 g oliwek czarnych lub zielonych, bez pestek, całych lub krojonych
-
15 - 20 g ogórków konserwowych pokrojonych w plastry
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżki octu (opcjonalnie)
-
pomidorki cherry przekrojone na pół lub pokrojone w ćwiartki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.7 kcal /
1935.7 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
60.8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1100.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska