Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
250 g ryżu długoziarnistego (o czasie gotowania 12-16 min)
-
2 jajka
-
120 g marchewki pokrojonej w małą kostkę
-
280 g cukinii pokrojonej w małą kostkę
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 g tuńczyka, w oleju z puszki (waga z zalewą), odsączonego
-
100 g oliwek czarnych lub zielonych, bez pestek, całych lub krojonych
-
15 - 20 g ogórków konserwowych pokrojonych w plastry
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżki octu (opcjonalnie)
-
pomidorki cherry przekrojone na pół lub pokrojone w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1100.1 mg
Białko
24.5 g
Kalorie
1935.7 kJ /
462.7 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
60.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszą kuskus
45 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka makaronowa z salami
35 min