Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di patate a pasta farinosa, pelate e a tocchetti (1.5 cm)
- 300 g di carote, pelate e a tocchetti (1.5 cm)
- 100 g di cipolle a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 foglia di alloro secca
- 800 g di carne di manzo senza nervi a cubetti (2.5 cm)
- 100 g di vino rosso
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 80 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3267.7 kJ / 781 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine di pollo e patate (per 2 persone)
50 min.
Coppa di maiale in umido
1h 30 min.
Bocconcini di maiale alle cipolle
50 min.
Stufato di manzo con fantasmini di purè
1h 30 min.
Manzo alla Stroganoff
1h
Stufato di agnello
2h
Maiale in agrodolce
45 min.
Zuppa di pollo alla messicana
50 min.
Porkolt
1h 10 min.
Gulasch di agnello
1h 10 min.
Goulash ungherese
1h 45 min.
Gulash tirolese
1h 30 min.