Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla a pezzi
- 1 carota a pezzi
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 50 g di pancetta a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di costine di maiale, lunghe 5 cm
- 2 pomodori a cubetti, senza semi
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo di carne
- 1 pizzico di sale
- 400 g di foglie di cavolo verza a listarelle
- 200 g di salsicce di maiale a tocchetti (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1651 kJ / 395 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Catalogna con olive e capperi
50min
Salamelle con le verze
1ωρ. 5 λεπτ.
Costine di maiale alle verze
1 godz. 20 min
Risotto alla monzese
35 Min
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min
Ossobuco alla milanese
1h 10 min
Polenta e bruscitti
2h 20min
Verzata con puntine e salamelle a Cottura Lenta
2h 30min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10 min
Costine in umido
1 godz. 20 min
Pizzoccheri
50min
Polenta taragna
1h 15min