Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackbraten
- 30 g Weißbrot, altbacken, in Stücken
- Wasser, lauwarm, zum Einweichen
- 12 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 6 Stängel Salbei, abgezupft
- 100 g Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, klein
- 30 g Oliven, schwarz, entsteint
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 60 g Sahne-Meerrettich
- 2 Eier (Kl. M)
- 750 g Hackfleisch, gemischt
- 250 g Mett
- 1 ½ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 3 EL Pflanzenöl
Topinambur-Püree
- 750 g Wasser
- 600 g Topinambur, in Stücken
- 300 g Kartoffeln, in Stücken
- 6 Prisen Salz
- 25 g Sahne
- 110 g Butter
- 8 Prisen Muskat, frisch gerieben
- 5 Stängel Salbei, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2515 kJ / 601 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2h
Perlhuhn Quatre-Épices
50min
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Rindfleisch in Rotwein
2 godz. 15 min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1h 20min
Fisch mit Bröselkruste
1h
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26h
Hackbraten Königsberger Art
1h 15min
Kalbsleber venezianisch
40min
Orientalische Hackbällchen
40min
Buletten mit Pilzrahm
1h
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40min