Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Oliven, entsteint
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Chilischote, entkernt
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 8 EL Olivenöl
- 1000 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 150 g Weißwein
- 150 g Wasser, heiß
- 350 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 1 gelbe Paprika (200 g), in Würfeln (2 cm)
- 1 EL Zitronensaft
- 4 Stücke Wolfsbarsch (à 130 g), küchenfertig, mit Haut
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 3 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1906 kJ / 455 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Muscheln mit Sahnesauce
30 Min
Perlhuhn Quatre-Épices
50 Min
Stubenküken mit Dattel-Couscous
1 Std. 20 Min
Provenzialisches Lammragout
1h 40 min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 Min
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1 Std.
Chraime mit gedämpftem Heilbutt
1 Std.
Seeteufel in Sauce
1 Std.
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Riesengarnelen in Cognac
20 Min
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 Min
Bouillabaisse
1 Std.