Italienischer Linseneintopf

Italienischer Linseneintopf

4.2 333 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    8 Stängel
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    100 g
  • Porree in Stücken
    100 g
  • Staudensellerie in Stücken
    150 g
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    6 EL
  • Speckwürfel
    60 g
  • Berglinsen, getrocknet
    200 g
  • Rotwein
    400 g
  • Lorbeerblätter
    2
  • Butterschmalz zum Braten
  • Salsiccia (à ca. 100 g)
    6
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Geflügelbrühe (für 0,5 l)
  • Thymian abgezupft
    3 Zweige
  • Salz
    4 Prisen
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Zucker
    1 Prise
  • Balsamico, dunkel
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 35 g
Kalorie 3814 kJ / 911 kcal
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...