Pastinakenpüree mit Lachs

Pastinakenpüree mit Lachs

4.5 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Butter
    20 g
  • Pastinaken in Stücken
    300 g
  • Wasser
    220 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Crème fraîche
    40 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in feinen Streifen
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 165 kcal / 690 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...