Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Porree (weiße und hellgrüne Teile), in Stücken (1 cm)
- 300 g Möhren, in Stücken (1 cm)
- 200 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 300 g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (2 cm)
- 140 g Tellerlinsen, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Salz
- 1 TL gelbe Currypaste
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1000 g Wasser
- 120 g geräucherte Gänsebrust, in dünnen Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbiseintopf
1 Std. 30 Min
Linsen-Süßkartoffel-Eintopf
1h
Kartoffel-Kürbis-Eintopf
1 Std. 30 Min
Kürbis-Erbsen-Eintopf
40 Min
Rote Linsen-Kürbissuppe
35 Min
Wirsingsuppe
35 Min
Italienischer Linseneintopf
1h
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 Min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 Min
Eintopf von Wintergemüsen
50 Min
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1h
Linsen-Kürbis-Eintopf
1h