Polpette milanesi (Mondeghili)

Polpette milanesi (Mondeghili)

4.0 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco lavati e interi
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima
  • 300 g di carne di manzo lessa avanzante
  • 50 g di salsiccia cruda senza pelle
  • 50 g di pane raffermo ammollato nel latte per 10 minuti e ben strizzato
  • 2 uova
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 30 g di pangrattato + q.b.
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero in polvere
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 186 kcal / 778 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 11.4 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...