Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, lavati e interi
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- ½ spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 300 g di carne di manzo lessa avanzante
- 50 g di salsiccia cruda, senza pelle
- 50 g di pane raffermo, ammollato nel latte per 10 minuti e ben strizzato
- 2 uova
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 30 g di pangrattato + q.b.
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo in salsa aioli
1 godz.
Vitello tonnato
24h 45min
Delizia di pollo al crescione
50min
Crostata meringata all'arancia
30 min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Torta paesana
1h 10min
Salsa turca
10 min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 min
Pesce finto
7h 5min
Brasato di manzo al vino rosso
12 godz. 30 min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min
Salsa verde "Bagnet"
15 min